Gro Rusten Saghaug delte ut spennande premiar til den yngste løpsklassen i fjorårets utgåve av Varden opp. (Arkivfoto)

Alt klart for Varden Opp

Laurdag 22. oktober inviterer Idrettslaget Ternen igjen til familiedag og motbakkeløp frå Skarveland skule til Varden som ligg 516 meter over havet.

– Vi er klare, veit du. Det blir mykje det same som i dei tidlegare utgåvene, med mange ulike aktivitetar for dei minste. Det blir bondesjakk på Skarvelandsstølen, aktivitetsløype, slakk line og andre aktivitetspostar på vegen, seier leiar i Ternen Gro Rusten.

For idrettslaget er det familien som står i fokus denne laurdagen. Men det blir sjølvsagt også konkurranseløp, både for liten og for stor.

Artikkelen held fram under annonsen.

–Vi ynskjer å flest mogleg ut og i aktivitet, så for oss i Ternen er det familiane som er viktigast. Det er ein familiedag. Vi gjentek òg suksessen frå i fjor med barnas varden opp. Dei spring då på likt med dei vaksne, men dei startar oppe på Skarvelandsstølen, seier Rusten.

I fjor var det Johannes Heien og Hildegunn Håland som kunne jubla over å vera fyrst av dei 33 deltakarane gjennom den 3,3 kilometer lange motbakkeløypa. Har du lyst til å måla krefter med dei, er det berre å snøra joggeskoa og stilla til start neste laurdag.

– Vi har flytta arrangementet til laurdagen, det på grunn av andre aktivitetar på søndagen, sluttar Rusten.