Kjekt på NM i paraply og boge. Aksel Granum, Jon Lie og Morten Sigvartsen deltok i klassen Langboge Herrer.

Sjå bilete frå 3D-NM

Då bladfyken var i Tveitedalen og freista på nokre blinkskot, glimta deltakarane frå Kvinnherad Bogeskyttarklubb med sitt fråvere. Desse dukka heldigvis opp i Ole Berntsen si siktelinje, fotografen den lokale klubben hadde hyra inn for høvet, og biletserien er dermed ikkje fullstendig tom for lokale andlet.

Forutan dei bortgøymde kvinnheringane var det ei røys med andre kjekke folk i løypene - dette på trass av at det for dei fleste ville vore enklare og kjappare å reisa til Spania. Dette hevda iallfall Tom Halvorsen. Eller kanskje var det Lars Marius Sørlie? Eg visste det ville bli krøll med namna; våt kulepenn og papir som var tørt då eg reiste heimeifrå. Samt ein deltakargjeng som villig prata samstundes.

Dei to som kom køyrande med langbogane sine frå Nord-Møre hadde brukt tolv timar på vegen for å koma hit. Likevel var dei fulle av energi der dei fortalte om kor estetisk flott det var å sjå regnet som hengte at i lufta når pila var sleppt. Hans Torslett demonstrerte villig.

Artikkelen held fram under annonsen.

Så kva baud Kvinnherad på?

Fantastiske løyper, ei real bløyte, mykje god steming, fleire øydelagte og forsvunne piler, rykande varm burger og ein krevjande men kameratsleg konkurranse. Q-tipsane vart dessutan delt mellom deltakarane med kjappe rørsler i bukselommehøgde, då sikter fulle av regn tetta for nettopp sikt. Verdifulle verktøy, så lenge det vara...

Glimt frå NM i 3D bogeskyting,Tveitedalen 2021. Hilde Marie Haldorhamn siktar.
NM 3D bogeskyting i Tveitedalen 2021: - Det er mørkt og regnet gjer det meir krevjande, var attendemeldinga som gjekk igjen i løypa. Deltakarane var ved godt mot, og peika på at dei alle hadde same føresetnadar. Tom Halvorsen, Lars Marius Sørlie, Bjørn Reinhardt Søgnen, Morten Bøe, Stian Storesund og Trond Ulseth.
Atle Helland hadde eit 3D-mål i sikte. I den individuelle konkurransen i sin klasse skaut han seg til bronse.
Det var spanande å sjå kva bogeskyttarane skaut på, og enkelte trassa regnet for å følgja med på konkurransen.
Langbue var ein av klassane ein kunne delta i under 3D-NM. Her gjer Kristian Hansen seg klar til å felle ei 3D-ugle.
Den innerste sirkelen på figurane representerer hjarta til dyret. Sirkelen utanføre viser til lungene på dyret. Treff ein innanfor desse sirklane har ein klart å fella dyret.
Deltakarane i 3D-NM var ved godt mot, og peika på at dei alle hadde same føresetnadar. Her vert poenga ved eitt av måla telt opp av Monica Betten, Janne Møinichen Brandtzæg og Heidi Merete Godtlund Sørlie. Sistnemnde fekk gull i sin klasse.
Eivind Lie i Klepp Bueskyttere siktar seg inn på eit stakkars mål. Klubben hans tok bronse i lagkonkurransen.
Utstyret var gjennomført.
NM 3D bogeskyting i Tveitedalen 2021: Petter Hjelle, Ari Ollikainen og Morten Mydland venta på tur i regnet.
Gløtt frå NM 3D bogeskyting i Tveitedalen 2021.
Teisto Erkinharju (fremst) hausta mykje skryt frå NM-deltakarane for løypene.
Det var vilt, vakkert og vått i Tveitedalen då norgesmeisterskapen i 3D bogeskyting vart arrangert 14. og 15. august. Ikkje alle brydde seg med å drassa med seg paraplyen.
Benjamin Storesund, Emil Borgaas og Joachim Flateby representerte den yngste garde.
Ole-Kristian Olufsen representerte Norges Bueskytterforbund.
Gruppebilete med dei som jobba aller mest for å sikra ei god gjennomføring av Norgesmeisterskapen. I slangeformasjon frå venstre: Terje Haugen, John Arild Medhaug, Hans Einar Holmedal, Lena Medhaug, Frida Haugen, Håvard Bakke, Frank Johnsen, Atle Helland, Terje Bakke, Henrik Rytberg og Teisto Erkinharju øvst i trappa.
Det gjekk bra for arrangørklubben i lagkonkurransen. Atle Helland, Frank Johnsen og Terje Bakke i Kvinnherad Bogeskyttarklubb var nøgde med sølv. Laget frå Klepp Bueskyttere drog i land bronse, medan Laugen Bueskytterklubb havna øvst på pallen.
Les også
Sølv til Kvinnherad bogeskyttarklubb
Les også
Fleire medaljar til Kvinnherad i 3D-NM